CT1 har ingen helsefarlige avgasser
– anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund
Cart
TIPS

HVORDAN LIME TRE TIL METALL

 

Dette har vært en utfordrende oppgave i mange år. Hvordan lime tre til metall og hvorfor er dette vrient?

 

Det er en rekke faktorer som har gjort dette vanskelig men det grunnleggende er at de befinner seg i motsatte ender av råstoff komposisjonen. Tre i sin natur har lav tetthet og mykere enn metall. Treverk har mer bevegelse og større ekspansjon samt kontraksjon sammenlignet med metall. Dette skaper en nesten umulig på langt sikt bånd mellom tre og metall. Vanligvis når noen prøver å feste tre til metall, benyttes det ofte en-komponent produkter som mastics. Dette går som regel galt grunnet mangel på fleksibilitet. Et to-komponent epoxy produkt faller inn i samme fallgruve.

 

Den eneste løsningen på problemet; hvordan lime tre til metall er å benytte CT1 fugemasse og konstruksjonslim. 1. CT1 er en unik hybrid polymer konstruksjon og vil skape en formidabel permanent løsning mellom tre og metall.

2. CT1 er 100 % VOC fri og et miljøvennlig produkt som tar opp all bevegelse samt utvider seg når sammentrekning mellom tre og metall skjer. Dette er mulig fordi

3. CT1 vil forbli meget sterkt og fleksibel som produkt og

4. CT1 vil herde men aldri bli hard.

 

I forberedelsen anbefales det å rengjøre metallet før CT1 benyttes og Multisolve er den perfekte løsningen for dette. Multisolve er et unikt trygt alifatisk løsemiddel som er fantastisk å benytte til avfetting og fjerning av tjære, voks, silikon, lim, asfalt, olje, parafin og et mangfold av andre vanskelige kjemikalier.

 

1. Rengjør overflaten med Multisolve og fjern smuss og overflatefett

2. Legg på CT1 fugemasse og konstruksjonslim. Legg CT1 ut i vertikale striper på vertikale flater.

3. Press elementene sammen

4. Du er ferdig

 

Hvordan lime tre til metall – CT1 gjør jobben én gang – hver gang!

Forarbeid før liming – Multisolve rensespray

 

  

Del på
Icon
Icon